Mink Machine

Här finns inga drakar – Here be no dragons

My book about traveling contains over 300 pages of stories from my travels during three decades, a lot of countries and even more cups of coffee.

It’s a sort of travel memoir which features tales of diving with overly protective sharks at the Similan islands, eating sheep head in Teheran, discovering the color of the equator in Ecuador, vodka racing with strangers on the Trans-Siberian railway and much more.

Buy here

Book in Belgrade
Reine reading book
Book at the pier

Description (Swedish)

Har du alltid undrat hur det känns att få en kallsup i en underjordisk grotta i Nya Zeeland? Om det finns aliens i Roswell? Hur fårhjärna smakar i Teheran? Om det är svettigt att få punktering mitt i Sahara? Hur det känns att möta en haj på 30 meters djup? Var den sunkigaste baren gömmer sig? Vilken färg det är på ekvatorn? Hur man hädar på effektivaste sätt i Liechtenstein?

Om så är fallet har du tur. Reine Larsson har nämligen åkt runt i världen och tagit reda på detta så att du slipper. Långt bortom inhägnade hotellghetton och paxade solstolar har han letat upp dammiga bakgator och leriga stigar för att ta reda på vad som finns bakom hörnet. Han har uthärdat avgaserna i São Paulo, musiken i Ulan Bator och maten i Rotoroa för att leta efter de mytologiska drakarna i utkanten av kartan.

Boken består av personliga betraktelser från tre decennier, sex världsdelar och tusen hinkar med kaffe. Här finns även berättelser om rysk gästfrihet på transsibiriska järnvägen, utforskning av rostiga bunkrar från andra världskriget, märkliga möten i Kaliforniens öken och vad som händer när man väcker en taxichaufför i Moldavien.

Reine with book

Available here

Vulkan
Adlibris
Bokus
Amazon
CDON
Akademibokhandeln
Nextory
Bokon
Walmart

Soundtrack

A list of songs which have influenced the stories in the book.