Mink Machine

Turbanen från döda vinkeln

Pyramids of Giza

Jag stannar till i skuggan av den väldiga pyramiden, överväldigad av alla de sinnesintryck som fyller mig detta ögonblick. Här stod Napoleon, här stod Caesar, här stod… Plötsligt svartnade det för ögonen. Men jag verkar inte ha svimmat, för det visar sig att någon har tryckt ner en turbanliknande tingest på mitt huvud. Först blir jag förvånad. Sedan blir jag imponerad över att någon nådde upp. Därefter mest irritation över att den luktar kamel. I ungefär den ordningen.

När jag får bort den står en glad egyptier bredvid mig iklädd en sandfärgad galabiyya, allt för att diskret smälta in i omgivningen och snabbt kunna överfalla en intet ont anande vandrande plånbok.

“Five pound miiister!”

Snabbt och osammanhängande berättar han på sin bästa engelska (som inte skulle lura en femåring) att han minsann har hungriga barn som svälter. Även om jag inte känner mig alltför överförtjust i vare sig den arme mannen eller hans breda mustasch för tillfället, känner jag ändå att det skulle vara aningen oartigt att be hans barn svälta ihjäl.

Jag provar alla former av avvärjningsbesvärjelser jag kan, inklusive Göteborgsfavoriten “Men ge daj!”. Inget biter.

Jag svarar istället aningen nekande på hans fråga, och därmed klickar det till bland hans mentala virrvarr av kugghjul. Jag har nu avancerat till Stadium 12 i Strategi E och därmed snart fastnat i Fälla 7.Tror han i alla fall, och ler lite extra mot Miiister Plånbok framför honom. Jag mumlar något ohörbart och drar mig mot pyramiden. “Mistaa!”

“I will weit for yoo heer when yoo cume back”, ”, säger han glatt och ställer sig symboliskt vid ingången.
“That will definitively happen”, mumlar jag sarkastiskt och dunstar snabbt in i pyramiden.

[1999]

Reine

About

Reine is a web developer who enjoys caffeine-fueled urban traveling. More...

RSS @reinel Instagram