Mink Machine

The beach

The beach

Båten glider in i Mayabukten vid Phi Phi Leh och framför mig uppenbaras paradiset. Likt backpackarna i Alex Garlands bok “The Beach” har även jag anlänt till den perfekta stranden som befinner sig endast ett mangokast bort, den näst vackraste strand jag någonsin sett.

Visserligen var det lagunen i El Nido på ön Palawan i Filippinerna som var inspiration för Garlands bok, men det tänker jag inte på särskilt mycket just nu.

Med snorkeln i högsta hugg kastar jag mig i det kristallklara vattnet, där färgglada fiskar leker ovan de vackra korallerna utan att ta minsta notis om en tvåmeters skandinav som utför en slags sinusvåg under ytan. De enda som bryr sig är de röda rackarna som oblygt kommer fram och nafsar loss död hud från kroppen.

Omgiven av höga och mycket branta klippväggar är bukten effektivt skyddat från insyn tills man kommer in från havet och plötsligt finner den framför ögonen. I scenen där Di Caprio och de andra får se stranden för första gången kommer de från andra hållet, inifrån ön. Några långsvansbåtar guppar i vattnet en bit bort, vilket var enda skillnaden mot visionen från filmatiseringen, men likväl hör jag Mobys “Porcelain” i mina inre öron.

[2003]

Reine

About

Reine is a web developer who enjoys caffeine-fueled urban traveling. More...

RSS @reinel Instagram